Szolgáltatás marketing télikert SMS

Így teszteld a használt laptopot

Laptop szerviz teszt

Néhány használt laptop eladása.

Tanácsok vásárlók részére

Ha használt laptopot szeretnél vásárolni, és nem tudsz bemenni egy szervizbe, hogy szakemberek ellenőrizzék a gép paramétereit és működését, akkor van néhány tippünk, hogy mit nézzél meg feltétlenül.

Minden esetben kapcsold be a laptopot, mielőtt megvásárolnád, az sem baj, ha a vevővel megisztok egy kávét, és addig a gép folyamatosan működésben van. Vannak olyan hibák, melyek csak némi idő elteltével jönnek elő, ilyen például a videokártya melegedése.

Ellenőrizd a laptop billentyűzetét. Nyiss egy laptop valamelyik dokumentumszerkesztő programban, és egyenként győződj meg a billentyűk működéséről. Ha valamelyik billentyű nem működik, akkor az árba kalkuláld bele a laptop billentyűzet cseréjének az árát is. Az eladó azt tanácsolhatja, hogy külső billentyűzetet is csatlakoztathatsz a laptophoz, de ne felejtsd el, hogy ezzel a gép veszít mobilitásából.

Minden esetben ellenőrizd a laptop hardverének paramétereit szoftveresen is, a vezérlőpult rendszer menüben. Ajánlott valamilyen hardvertesztelő programot letölteni és azzal vizsgálni meg a laptopot, ilyen például az AIDA.

Mielőtt találkozol az eladóval, nézz utána a laptop leírásának az interneten. Az eset6leges eltérések okaira kérdezz rá, nézz utána a laptop bővítési lehetőségeinek.

A laptop működését egy terheléses teszttel tudod legjobban megvizsgálni. A hardver stressz tesztjére például a LinX programot használhatod, a videokártya megfelelő működését, az esetleges melegedést a 3DMark program segítségével próbálhatod ki.

Ellenőrizd a laptop portjainak működését, a USB portokkal kezdve. A LAN port működése is fontos lehet a későbbiekben. A port hibája alaplapi hibák jele lehet, ezért az ilyen hibával árult laptop megvásárlása nem javasolt.


Így teszteld a használt laptopot mielőtt megvásárolod idegenektől. A használt laptop vásárlása nagy odafigyelést igényel, elvégezhetsz néhány tesztet, hogy kiderítsd a hibákat, vagy szerviz segítségét is kérheted, ha nem akarsz nagyobb összeget elkölteni pontos ismeretek nélkül. További érdekes és izgalmas témák mindenki számára: laptop, alkalmazás, laptop hiba, szerviz, laptop vásárlás, használt laptop.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!