Szolgáltatás marketing télikert SMS

Mit jelent a Speciality kávézó?

speciality kávé embléma

A Speciality kávézó és kávé

Kávézási és kávé vásárlási szokások a 21. században

Az utóbbi években egyre elterjedtebb az úgynevezett Speciality Coffe, melyről kevesen tudják, hogy pontosan mit is jelent.

A Speciality kávézó és kávé fogalmát a legtöbb Barista és pincér sem igazán ismeri, vagy nem tudja pontosan elmagyarázni, ha érdeklődnek.

Az általános megfogalmazás szerint a Speciality kávé egy olyan frissen pörkölt szemes kávéból főzött kávéital, mely a fogyasztók megítélése alapján különleges aromával és ízzel rendelkezik, és lényegesen eltér a megszokott aromavilágtól a termesztett régióban, pörkölése és tárolása nagy gonddal történik.

A megfogalmazás meglehetősen ködös és a hétköznapi kávéfogyasztók nem is kerülnek közelebb a Specialit vonalhoz (merthogy ilyen is van). Talán a legegyszerűbb, ha a speciális szót a legszorosabb értelemben vesszük, és különleges, a szokásostól eltérő minőségű kávénak tituláljuk, bár a szakértők valószínűleg nem lelkesednének ezért a megfogalmazásért.

A Speciality Coffe kifejezés az 1970-es években jelent meg Amerikában, a boltok polcain a minőségi pörkölt szemes kávéra használták a boltosok, melyek speciális éghajlatú régiókból érkeztek, akkor a kifejezés a még zöld kávébabokra vonatkozott. A későbbiek során a bizonyos termesztésű, válogatású és pörkölésű kávéfajták sajátjává vált, az egyedi kávék, kávétípusok és eljárások jelzője lett.

A mai értelemben vett Speciality kávé csak akkor kaphatja meg ezt a minősítést, ha a szüreteléskor ellátott minőségjelzőt a betakarítás, feldolgozás, pörkölés és főzés során is megtartja. Egy Speciality kávéfajtából készülhet jellegtelen kávéital, ha azt nem a megfelelő módon készítik el. Ha azt szeretnéd, hogy a Speciality kávéból készült Speciality kávéitalt ihass, mindenképpen a megfelelő minőséget biztosító Speciality kávézóba kell ellátogatnod.

Ha Budapesten valódi, prémium minőségű, frissen pörkölt Speciality kávét szeretnél inni, akkor a Blu Bird Caffé-t ajánljuk.

Mit jelent a Speciality kávézó és hol találhatsz ilyen minőséget? A Speciality kávé és kávézó a frissen pörkölt szemes kávé egy fajtája, melyet prémium minőségű pörkölőben és kávézóban készül el, a legjobb Baristák keze nyomán és munkáját dicséri. Ha további részleteket szeretnél olvasni az alábbi témákat ajánljuk: kávé bolt Budapesten, Speciality kávé kínálat, kávézó berendezés, pörkölt szemes kávé vásárlás, kávé fajta kiválasztása, kávé főzés kávégéppel, kávé ital készítése.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!