Szolgáltatás marketing télikert SMS

A tetőépítés a télikertben

Télikert és terasztető

Tető és terasztető a télikertépítésnél

Milyen típusú tetők vannak?

A télikertépítés és teraszbeépítés egyik legfontosabb mozzanata a megfelelő tető megépítése és felhelyezése. A télikert használhatóságát jelentősen befolyásolja, hogy milyen tetőtípust építünk. A tetőmegjelenési formák a házak és télikertek esetében a következők lehetnek:

A nyeregtető – két azonos vagy eltérő hajlású tetősík határolja, és végeit oromfal zárja le. Egyik legrégibb és leggazdaságosabb tetőforma, a magyar falvak épületeinek, házainak, télikertjeinek túlnyomórészt ilyen tetőt építettek.

A félnyeregtető – egy tetősík, egy tűzfal és két oromfal határolja. Leggyakrabban a zárt sorú épületek udvari szárnyának lefedésére használták. Padlástere szűkös, de a tetőtér alatti szint helyiségeinek bővítésére többnyire jól használható. Helyenként épülnek családi házak és üdülők, télikertek és teraszok eltolt félnyeregtetős kialakítással.

A kontytetőt – négy azonos vagy eltérő hajlásszögű tetősík határolja, amelyek páronként taréjgerincben, élgerincben metsződnek. A csonka kontytető az ereszhez csatlakozó szakaszán oromfalas, kontyolt tetőszakasza az ereszvonalnál magasabban kezdődik.

A sátortető – egy tetőcsúcsban összefutó négy vagy több háromszög alakú tetősíkkal határolt tető, négyzet, sokszög, esetleg kör alaprajz fölé építve. Elsősorban szabadon álló családi házak és télikertek épültek sátortetős kialakítással. Találhatunk sátortetővel fedett többszintes, többlakásos, közel négyzet alaprajzú épületeket is.

A manzardtető – tört felületű nyereg- vagy kontytető. Külföldön eredetileg a padlástér jobb kihasználása, hálószobák létesítése miatt építették. Magyarországon a manzardtető használatát követően is, sokáig beépítetlen maradt a padlástér a házak, télikertek esetén.

A télikertépítésnél a tetőforma kialakítása a megrendelő igényeitől és a meglévő épület tulajdonságaitól függ.

A tetőépítés a télikertben és a családi házak kialakításakor. A télikertépítés egyik legfontosabb szakasza a tető fajtájának kiválasztása és szakszerű felépítése, a megfelelő anyagok és nyílászárók segítségével olyan otthont készíthetünk családunk számára, mely szép és energiatakarékos is. Néhány érdekes olvasni való téma: télikert, építés, tető, teraszbeépítés, télikertépítés, típusok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!