Szolgáltatás marketing télikert SMS

Hogyan használd az online tárhelyeket?

Felhő alapú tárhelyek

Google és Microsoft felhőalapú szerver, tárhely.

A Google Drive-tól az OnDrive-ig

A legújabb operációs rendszerek, legyenek azok laptopon vagy tableten az online működés felé tendálnak. A felhő alapú szolgáltatás nem csak a kényelmes, 24 órás elérést teszi lehetővé, de az adatbiztonság terén és jelentős előrelépést jelent a felhasználók és a szoftvergyártók részére is.

Az úgynevezett Driveokra feltöltött fájlok lényege, hogy egyszerre több eszközön szinkronizálhatjuk azokat, így bármelyik eszközön elérhetjük őket anélkül, hogy komolyabb adattároló kapacitásra lenne szükség.

A Google.com vagy google.hu címen a jobb felső sarokban találhatjuk meg a regisztrációhoz szükséges űrlapot. A regisztráció után megkérhetjük a Google rendszerét, hogy csak másodlagos ellenőrzés után, vagy is SMS hitelesítés után férhessünk hozzá az adatainkhoz.

Ha nem kérjük a felülhitelesítést, akkor is biztonságban tudhatjuk az adatainkat, mivel a rendszer megjegyzi az „ujjlenyomatunkat”, és ha valamilyen, a szokásostól eltérő belépést tapasztal, azonnal riaszt.

A Google profil létrehozásával nem csak a felhőalapú tárhelyhez férhetünk hozzá, hanem a rendszer naplózza a youtubos kereséseket, a Google-ben történő kereséseket, megjegyzi az útvonalakat a Google Maps-on, és a blogger fiókot is erről a helyről kezelheted.

Microsoft Ondrive

A Microsot némi késéssel megpróbálta a Google által kínált szolgáltatásokat nyújtani a laptop tulajdonosoknak.A Windows Live bejelentkezés egyetlen profilból kezeli a Microsoft-os szolgáltatásokat.

A Microsoft az Xbox Live integrációjával szeretett volna nagyobb felhasználótömegekhez elérni, az alacsony 5Gb-os ingyenes tárhelykapacitás azonban jelentős hátrány.

Az Ondrive előnye, hogy a Windows Intézőbe illetve a Windows rendszerbe integrálta a Microsoft, ezért az operációs rendszer részeként másolhatunk fel tartalmakat illetve tölthetünk le onnan.

A szolgáltatás beindulásakor a fő cél a laptop, asztali gép és okostelefon szinkronizálása volt a fő cél, a Windows Phone alacsony népszerűsége azonban a megszűnéséhez vezetett, ezért a felhőszerver a Windows 10 kiszolgálására törekszik.

Hogyan használd az online tárhelyeket és milyen módszerekkel férhetsz hozzá? A laptop és asztali gépen található fájlok legegyszerűbb szinkronizálása a Google Drive vagy a Microsoft Ondrive segítségével valósítható meg, melyeket internetes böngésző segítségével érhetünk el. Néhány további érdekes és izgalmas téma további olvasásra: laptop szerviz, szolgáltatás árak, Google Drive bejelentkezés, Ondrive előfizetés, Windows, operációs rendszer optimalizálása, okostelefon szoftver.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!