Szolgáltatás marketing télikert SMS

Laptopok és kütyük

Laptop kijelzővel

Intel E-Ink kijelzős laptop

E-Ink kijelzős laptop az Inteltől

Az új laptopok és legújabb kütyük hátránya, hogy egyre nehezebb őket szervizben javítani. A laptop gyártók az eladhatóság érdekében folyamatosan újabb és újabb modelleket dolgoznak ki és fedeznek fel. Az Intel által most kiadott modell két kijelzővel rendelkezik, egy hagyományossal és egy ún. E-Ink kijelzővel, melynek köszönhetően az összecsukott laptopot E-book-ként használhatjuk.

Az E-Ink kijelzők előnye, hogy minimális az energiaigényük, lényegében csak a kép újrarajzolásakor használnak áramot, háttérvilágítás pedig nincs. Az Intel laptopját, tehát kényelmes könyvként használhatjuk, bár nem biztos, hogy akad majd szerviz, amely képes javítani az ilyen készülékeket.

Az elektronikus könyv funkcióját is betöltő kijelzőt időjárás kijelző panelként használhatjuk, vagy óranaptárként is, hiszen folyamatosan működhet az alacsony fogyasztása miatt.

A találmány nem új keletű, a laptopokat gyártó cégek már 2014-ben is árultak hasonló kijelzővel szerelt modelleket, azonban az akkumulátorkímélő megoldás nem igazán terjedt el a felhasználók között.

A laptop második kijelzője 15 percenként frissül és megjeleníti a bejövő üzeneteket és e-maileket. Ezzel a funkcióval a laptop utazás közben maradhat rendkívül energiatakarékos, hiszen az érintőkijelzős E-Ink panelnek köszönhetően nem kell bekapcsolni a laptop fő kijelzőjét, így nem merül le olyan hamar a laptop akkumulátora.

Az ötlet tetszetős, de nem hinnénk, hogy szélesebb körben elterjedne ez a megoldás, és nem is a magas szervizköltségek miatt. Egészen egyszerűen a laptop energia megtakarítása nem túl jelentős, hiszen csak a kijelző áramellátását spóroljuk meg vele, a processzor, merevlemez, memória és WiFi kártya ugyanúgy bekapcsolva marad.

Laptopok és kütyük mindenki számára érdekes stílusban leírva, a szervizről is szót ejtve. Az Intel cég által gyártott laptopok két kijelzővel érkeznek, a második E-Ink segít megkímélni a laptop akkumulátorát, így nem kell gyakran szervizbe vinni, legfeljebb akkor, ha szeretnénk optimálisan beállítani a programokat. További nagyon érdekes és izgalmas témák olvasóink számára: laptop, energia takarékos, E-ink, laptop kijelző, Intel, szerviz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!