Szolgáltatás marketing télikert SMS

6 tipp a laptop gyorsítására

laptop rendszer gyorsítás

Ha gyorsabb laptopot szeretnél…

Az operációs rendszer gyorsabb indulása a cél

Ha lassú a Windows operációs rendszere és nem tudsz más megoldást, a Google sem segített, akkor itt találsz hat tippet arra, hogyan tudod felgyorsítani a laptopodat, hiszen minden számítógép elkezd belassulni egy idő után.

Fölösleges elemek eltávolítása az indítópultból

A Windows operációs rendszerének indulásakor a laptop néhány alkalmazást is betölt. Minden egyes alkalmazás a számítógép erőforrásainak egy részét foglalja le és lassítja a rendszer indulását is. A fölösleges alkalmazások kikapcsolását az msconfig parancs beírása után megjelenő konfigurációs alkalmazásban teheted meg.

Tisztítsd a laptop merevlemezét

Ha a laptop merevlemezén a szabad hely mérete a lemez méretének 10%-a alá kerül, akkor a rendszer belassul, ezért érdemes a fölösleges dolgokat kidobni, a lemezt letisztítani. A Kellékek – Rendszereszközök – Lemezkarbantartó alkalmazás segítségével távolíthatod el a fölösleges, ideiglenes fájlokat a laptopról. Ha nem sikerül elegendő lemezterületet felszabadítani, szükség lehet programok vagy fájlok kézi eltávolítására is.

Lemez töredezettség mentesítése

Sokan felejtkeznek el a lemez töredezettség mentesítéséről, melyet hosszabb idő után érdemes elvégezni a laptop merevlemezén. Figyelem: az SSD lemezeket nem kell töredezettség mentesíteni. A szükséges szolgáltatás a Start menü, Kellékek – Rendszereszközök között érhető el.

Memória bővítése

Ha kevés a laptop memóriája, a számítógép a merevlemezre írja a felhasznált fájlokat, mely lényegesen lassítja a rendszer működését. Lehetőség szerint bővítsük a laptop memóriáját.

Regisztrációs hibák javítása

A Windows rendszer regisztrációs adatbázisának helytelen beállítása is felelős lehet a laptop lassú működéséért. A registry-t saját kezűleg nem tudod kitisztítani, ehhez speciális segédprogramra, alkalmazásra van szükség, ilyen például a Wise Registry Cleaner vagy a Ccleaner.

Fordulj szakemberhez

A laptop lassúságának oka az operációs rendszer beállításaitól kezdve a túlmelegedésig sok minden lehet, ezért az egyik legegyszerűbb megoldás, ha szakember segítségét kéred szervizben, aki gyorsan és hatékonyan oldja meg a problémákat.

6 tipp a laptop gyorsítására, ha unod a lassú indulást. Hogyan gyorsíthatod a laptop operációs rendszerét, a Windows indulása rövidebb időt vesz igénybe, ha megfogadod ezt a néhány tanácsot és elvégzed a gép beállítását és szervizelését. Még néhány érdekes és izgalmas kulcsszó további olvasásra: laptop, tippek, tanácsok, laptop merevlemez, laptop beállítása, szerviz, operációs rendszer.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!